Konverents

Paremad inimsuhted algavad suhtest iseendaga

MERIT PÄRNUPUU, ÄRIPÄEV

07. aprill 2017, 14:40
Ettevõtja, strateegiakonsultant ja koolitaja Birgit Linnamäe

Ettevõtja, strateegiakonsultant ja koolitaja Birgit Linnamäe andis Pärnu Konverentside Juhtimislaboris nõu, kuidas kasvatada eneseväärtustunnet ja luua paremaid suhteid organisatsioonis. Erinevaid ärikultuure ja -tasandeid tunnetava rikkaliku praktilise taustaga juhtimiskonsultandi sõnul algavad paremad inimsuhtes ikkagi suhtest iseendaga.

„Kõike, mida osatakse märgata, on võimalik juhtida. Teiste juhtimine on mõjutamine läbi iseenda tundmise ja käitumise. Kui ma olen teadlik, millist sõnumit verbaalselt või mitteverbaalselt edastan, siis saan eneseregulatsiooniga olukordi kujundada,“ surus 10 võõrkeelt valdav naine kogu tarkuse pähklikoorde.

Kohalolu kaudu kogetakse tasakaalukust, ollakse ühtlasi hinnangutest vaba ja sõltumatu. Inimese eneseväärtustunne tugineb ta enda isiksusel mitte välistel määrajatel. Võime tunda rõõmu või rahu soovitud hetkes, on igale inimesele keskendumise ja treeninguga kättesaadav, rääkis Linnamäe.

Iga eneseväärtustundega elamus suurendab harjumust endasse uskuda ja ennast väärtuslikuna tunda. Keerulises olukorras aitab hakkama saada juba kogetud eneseväärtustunde meenutamine ja selle tunde ettekujutamine, lisas ta.

Toetajad:

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Privaatsustingimused

Iganädalane valik juhtimisartikleid Sinu postkastis!

Jälgi Konverentsid.ee-d sotsiaalmeedias: