Pärnu Juhtimiskonverents

Eestlane konjakimaailmas

INDREK KALD

12. aprill 2018, 13:57
Kaido Laanet

Pärnu Juhtimiskonverentsil "Oma saar" esinev Kaido Laanet on üks väheseid eestlasi, kellel on ette näidata omanimeline konjak.

Kaido Laanet on viimased 15 aastat oma elust olnud Maxime Trijoli konjakimaja saadik enamikus Euroopa riikides. Tema tööandja Jean Jaques Trijol peab perekonna konjakimaja juba viiendat põlve. 

Kuuenda põlvena hakkavad konjakimaja tulevikku kujundama Trijoli kaks suureks sirgunud tütart. Samamoodi teevad samas valdkonnas esimesi samme Laaneti kaks poega.

„Nagu Kaido tegi koostööd Jean-Jacques Trijoliga, jätkab nüüd Pauline Trijol koos Karl-Erik Laaneti ja tema elukaaslase Hannaga,“ viitab Laanet perenaise Evelyn Trijoli hiljutisele ütlusele. "Loodan, et ka noorem poeg Mark-Kristjan ühineb nendega peagi," lisab Kaido Laanet.

Tema vanem poeg Karl-Erik lõpetas Gustav Adolfi gümnaasiumis prantsuskeelse klassi, elades vahepeal vahetusõpilasena ka Prantsusmaal. 2016 asus ta õppima veini ning kange alkoholi tootmist ja turundamist Bordeaux' lähistel asuvas koolis, praktiseerides samaaegselt Maxime Trijoli konjakimajas. Isa kõrvalt õppides on Karl-Erik juba mitu aastat viinud läbi konjakikoolitusi ja osalenud messidel ning ärikohtumistel nii Eestis kui ka välismaal.

Sügisel hakkab ta koos elukaaslase Hannaga õppima Bordeaux' ülikoolis rahvusvahelist majandust ja turundust. „Siis saavad osa minu tööst üle võtta,“ märgib Kaido Laanet. „Nad on näidanud üles väga suurt initsiatiivi, loovust ja teotahet. Kindlasti saavad nad minust kordades paremaks konjakimaja suursaadikuteks,“ lisab isa, „kellegi teise õlgadele ma ei julgeks seda kohustust panna“.

Pikemalt loe Kaido Laanetist ja tema tegemistest Trijoli konjakimajas Äripäevast.

Toetajad:

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Privaatsustingimused

Iganädalane valik juhtimisartikleid Sinu postkastis!

Jälgi Konverentsid.ee-d sotsiaalmeedias: