Raamatuarvustus

LEAN-juhtimise A ja O

JARI KUKKONEN, VITA LONGA OMANIK JA JUHTIMISKONSULTANT

05. veebruar 2018, 16:47
Jari Kukkonen, LEAN-juhtimise konsultant ja koolitaja

Niklas Modigi ja Pär Åhlströmi raamat "See on LEAN" ilmus eesti keeles juba enam kui aasta tagasi, kuid raamatupoodides on see endiselt väga nõutud kaup ja juurdetrükke on tehtud juba mitu. Mis selles raamatus nii erilist on?

Kui sulle tundub, et sinul ja su kolleegidel on kogu aeg kiire, kuid tulemusi on pingutusega võrreldes vähevõitu, tasub kätte võtta raamat „See on lean“ ja see kindlasti läbi lugeda. Raamatu autorid seletavad arusaadavalt ära tõhususe paradoksi ehk selle, kuidas ressursitõhususe taotlemine viib lõpuks ebaefektiivsuseni. Raamat näitlikustab, kuidas on võimalik saavutada rohkem, tehes vähem.

Tõhusust võib vaadata mitme nurga alt. Raamat avab paeluvalt vootõhususe vaatenurga ja selle, kuidas vootõhus juhtimine võib viia tõelise ressursitõhususeni. Keskmises protsessis on vaid kuni 5% väärtust lisavat aega ehk arengupotentsiaal on tohutu, kui ainult õpime seda tuvastama.

Lean’ist on saanud väga populaarne operatiivse juhtimise strateegia. Raamat „See on lean“ selgitab täpselt, mis on lean, ja ka selle, mis pole lean-juhtimine. Autorid panevad pildi kokku ja innustavad kindlasti igat lugejat lean-juhtimist katsetama või juba alustatud lean-teekonnal edasi minema.

Toetajad:

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Privaatsustingimused

Iganädalane valik juhtimisartikleid Sinu postkastis!

Jälgi Konverentsid.ee-d sotsiaalmeedias: