Mida õppisid Tõnu Lehtsaare koolituselt „Suhtlemine konfliktsetes olukordades“?

3 aprill 2016

Kerttu Metsar  

Kerttu Metsar, Äripäeva veebiarenduste juht"Kõike muud kui sünge urgitsemine"

Oma töö tõttu tegelen igapäevaselt muredele lahenduste leidmisega ning ega konfliktidest pääsu pole. Tõnu Lehtsaare koolitusele läksin kolme küsimusega: Kuidas konflikte mitte karta? Kuidas toimida krooniliste konfliktidega? Kuidas toimida konfliktsete inimestega? Pelgasin, et tuleb üks sünge inimhinges urgitsemise päev. 

Koolitus oli kõike muud kui sünge urgitsemine. Lehtsaarel õnnestus rühm elavalt suhtlema panna, õhkkond oli mänguline ja mõnus. Koolituse loenguosa oli mitmekülgne ja tõhusalt mõjusid videonäited, millega koolitaja teooria poolt näitlikustas. Rühmas vesteldi aktiivselt, päris palju küsiti soovitusi konkreetsete situatsioonide kohta.

Sain koolituselt paar-kolm konkreetset võtet, mida rakendada üritan. Soovitan seda koolitust neile, kes vastutavad konfliktide lahendamise ja toimivate töösuhete eest.

Agu Leinfeld  Foto: erakogu

Agu Leinfeld, tarkvarafirma Datel tarkvaraarenduse ja tehnoloogia direktor"Me ei suuda olla konfliktis objektiivsed"

Tõnu Lehtsaare koolitus „Suhtlemine konfliktsetes olukordades“ pani konfliktile vaatama teisiti. Tegemist on tavalise olukorraga kõigi igapäevases elus, mida ei ole vaja karta. Selles olukorras ei ole midagi erilist ning sageli ei ole põhjused üldse meis endis. Kõik juhid tegelevad täpselt samasuguste probleemidega – seda tegevusvaldkonnast sõltumata.

Koolitusel keskenduti konflikti eri astmetele, näidati kuidas konflikt eskaleerub ning vaadeldi erinevaid tehnikaid konfliktide lahendamiseks. Igal osaleja jaoks olid koolitusel oma kõrghetked, mis olid inimesiti täiesti erinevad ning igaüks sai kaasa midagi täpselt enda jaoks.

Me ei suuda olla konfliktis objektiivsed, kuna meil on kaasas meie ajalugu ja seeläbi oleme mõjutatud. Seni arvasin, et oskan olla hea kõrvaltvaataja ja olen oma otsustes ikka objektiivne, kuid paratamatul on mulgi kaasas ajalugu, mis mõjutab. Sellega peab arvestama.

Vaata ka Tõnu Lehtsaare kohta Äripäeva Akadeemias SIIN ja Tõnu Lehtsaare koolituste kohta SIIT

Autor: Kerttu Metsar, Agu Leinfeld

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004