Jana Jukina • 21 detsember 2016

Milline on tuleviku finantsjuht?

Liivi Kedelauk, Pärnu Finantskonverents 2017 programmijuht  Foto: Eiko Kink

19. Pärnu Finantskonverents “Täna on homme” vaatab tulevikku, millest on lähiajal saamas finantsjuhtide reaalsus. Programmijuht Liivi Kedelauk paotab veidi Pärnu Kontserdimaja ust ning heidab valgust teemadele, mida seal tuleva aasta märtsi lõpupäevadel kuulda võib.

Millised märksõnad konverentsi kõige paremini iseloomustavad?

Piltlikult öeldes võtame konverentsil teleskoobi ja suuname selle homsesse päeva. Olulisemad märksõnad on tulevikutrendid, efektiivsus ja finantsjuhi erinevad rollid.

Finantsjuhi osatähtsus on viimaste aastate jooksul oluliselt muutunud. Tavapärastele tagatoa korrashoidja ülesannetele lisandub järjest enam strateegilist suunda ja pehmeid oskusi. Finantsjuht peab oskama ladusalt suhelda ja olema osav info jagamises. Tuleviku finantsjuht vajab senisest enam juhtimis- ja meeskonnatööoskusi, ta näitab suunda tehnoloogias jne.

Kõik teemad seostuvad aga nii või teisiti planeerimise võlu ja valuga. Planeerimine ise on muutunud ja läheb järjest paindlikumaks. Räägime sellest, kuidas valmistada ette paremaid otsuseid.

Mille põhjal kujunes selline teemade valik?

Elu meie ümber muutub järjest heitlikumaks ja protsesse mõjutavad tegurid, mida ka parimad analüütikud ei suuda prognoosida. Globaalsete näidetena võib tuua Brexiti või USA presidendivalimised. Või kes oleks osanud mõni kuu tagasi ennustada, et koos Savisaare võimult kukutamisega langeb ka reformierakonna valitsuskoalitsioon? Rääkimata äkilistest maksumuudatustest. Muudatused toimuvad aina kiiremini ja nende olemus on teistsugune. Ettevõtted, kes keskenduvad vaid varasemate kuude tuludekulude analüüsile, on riskide eest märksa vähem kaitstud kui need, kes keskenduvad homse päeva juhtimisele. Digimaailmas toimuvat vaadates kerkib küsimus, kas arvutid hakkavad inimesi asendama või me vajame hoopis uut tüüpi inimesi?

Pärnu Finantskonverents 2017 “Täna on homme”.

Toimub 30.–31. märts 2017 Pärnu Kontserdimajas

Lisainfo leiad SIIT

Milliseid ettekandeid ootad ise kõige enam?

Oleme konverentsile koondanud väga võimeka kohaliku ja rahvusvahelise intellektuaalse kapitali. Värskeid ideid toob saali Bjarte Bogsnes, kes juhib Skandinaavia suurimas ettevõttes Statoil “beyond budgeting” põhimõtete juurutamist. Temalt kuuleme, kuidas kulgeb elu ilma traditsioonilise eelarvestamiseta. Põnev on ka Financial Timesi majandustoimetaja Chris Gilesi analüüs selle kohta, mida näitavad märgid maailmas toimuvast. Chris valiti 2012. aastal parimaks majandusajakirjanikuks ning mullu pälvis ta Ühendkuningriigi kaalukaima majandusajakirjanduse auhinna Wincott Award. Loomulikult ootan ka meie kohalike arvamusliidrite ja praktikute kogemuslugusid.

 

Pärnu Finantskonverents toimub 30.-31. märtsil Pärnu Kontserdimajas. Konverentsi programmiga tutvuda ja registreeruda saad SIIN!

NB! Veel 37 kiiremat saavad registreeruda soodushinnaga!

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004