Jana Jukina • 28 august 2017

Juhtkiri: Ära ole iseendale ohtlik

Foto: pixabay.com

Mul on hea meel, et orav rattas olemine hakkab moest kaduma ja inimesed tahavad aina enam naasta normaalsuse juurde.

Üha rohkem teadvustatakse, et pidev rabelemine ei ole inimesele loomuomane. Me ei pea endale kokku kuhjama kõikvõimalikke tööülesandeid, me ei pea pidevalt olema koosolekul või kohtumisel. Mõtlemine ja keskendumine on in. Oma tegevuse mõttekuse teadvustamine on in. Rööprähklemine, stress, muretsemine ja töö koju kaasa võtmine ei ole seda.

Mida rohkem me õpime hetkes olema, tegema just seda, mida parajasti tegema peab, seda enam jagub kõigeks ka aega. Meie esivanemad ei üritanud tõenäoliselt lehma lüpsmise ajal kartuleid korjata. Miks tundub meile siis, et koosolekul olles meilidele vastamine või õhtul telerit vaadates eelarve analüüsimine on normaalne. Vali välja, millega sa parajasti tegeled ja sa näed, kuidas töö tegemine sujub kiiremini ja vaba aeg mõjub päriselt lõõgastavalt.

Ela vastavalt oma võimetele

Mul on hea meel, et aina rohkem julgetakse tunnistada oma vigu ja läbipõlemist ka avalikult. Tänu sellistele lugudele vaatame me aina rohkem endale otsa ja teeme ka oma elus korrektuure. Kui kõik jagavad vaid seda, kui tublid nad on ja mida kõike nad teha jõuavad, siis selliste eeskujude järgmine võib nii mõnelegi meist hukatuslikult mõjuda. Inimkeha on küll tugev, kuid see ei ole ressurss, mida saab lõputult koormata. Igaühel meist on oma rütm ja oma taluvuspiirid.

Kiirem ja rahulikum aeg vahelduvad elus ikka. Vahel tulebki veidi pikemalt mäkke rühkida, et pärast oleks hea tükk aega mõnusalt alla veereda. Aga tasakaal on oluline. Kui ikka raske teekond ülesmäge kestab liiga kaua ja näed ilusa vaate asemel vaid kivisid ja kände, siis tuleb midagi ette võtta. Eriti tähelepanelik tasub olla, kui silmist hakkab kaduma sära ja entusiasm asendub hammaste krigistamisega.

Suvepuhkuselt naastes on hea aeg värskelt alustada – võta aega ja mõtle, mis on päriselt oluline, tulemuslik ning rõõmustab sind. Ära ole iseendale ohtlik ja ära riku oma tervist, sest sina oled see, kes peab iseendaga elu lõpuni koos olema.

 

Tänase Äripäeva vahelt leiad uuenenud formaadis augustikuu Pärnu Konverentside Juhtimise erilehe. Lehe pdf versiooni saad lugeda SIIN.Kui tunned, et ületöötamine, tööstress ja silmadest kaduv sära on teemad, mis sind puudutavad, siis vaata lähemalt Juhtimislabori "Kuidas lõpetada töösse uppumine" (toimub 20. septembril Tallinnas) programmi SIIN.

28.08 Äripäeva vahelt leiad Pärnu Konverentside Juhtimise eri.SIIN.

Lehe pdf versiooni vaata

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004