Miks on oluline olla hea kõneleja?

On olemas kolme liiki kõnelejaid: need, kelle tõttu midagi toimub; need, kes jälgivad, mis toimub, ja need, kes imestavad, mis toimub. Nii on öelnud Ameerika humorist Malcolm Kushner.

Martin Veinmann  

Inimesed, kes saavutavad karjääris edu, kuuluvad esimeste sekka. Paraku aga kuulub enamik meist viimase kahe hulka. Kuidas saavutada oma kõnega mõjuvõimu, ja miks on oluline olla hea kõneleja?

Mõjus eneseväljendus ei ole kaasasündinud anne, esinemisoskus on kunst, mis on meile kõigile jõukohane. Ei ole olemas topeltstandardeid – ühelt poolt avalike esinemiste tarvis ja teiselt poolt kõnelemise üldiste seaduspärasuste tarvis. Selleks, et olla hea kõneleja, tuleb esmalt panna ennast lihtsalt kuulaja kingadesse. Meie kõigi aeg on limiteeritud. Seega otsustab kuulaja juba esimese paari sekundiga ära, kas kõneleja jutt on piisavalt väärtuslik, et seda kuulata. Mis kasu kuulaja sellest saab, et ta kuulab? Kas avaldatud info on talle vajalik või ei? Need on küsimused, mis kuulaja pähe esimesena tekivad. Seetõttu, mida varem unustab kõneleja OMA kasu ja asendab selle KUULAJA kasuga, seda parem.

Oskuslike kõnelejate eelised

Kui me kõneleme, siis me kujundame arvamusi, mõjutame kuulajat endale meelepärases suunas. Me võime ühe kõne jooksul rikkuda ära suhted kuulajaga, raisata nii enda kui tema aega, kuid võime olla ka kasulikud kuulajale, pakkuda lahendusi nende probleemidele ja selle najal kasvatada oma mõjuvõimu. Kõnelemine on suhtlemine ja suhtlemine on tõhusaim mõjutusviis maailmas. Suhete loomine on mõjutusprotsessi algus ja suhete loomise oskus on vajalik igale inimesele, kes tahab oma töös areneda, kes tahab enesekindlust juurde saada ja kes tahab elus midagi või kedagi mõjutada. See, kuidas me kõneleme, on oluline igas olukorras – õige kõnetehnika tõstab meie enesekindlust, lisab me mõtetele usutavust ja arusaadavust.

Tulekul

Veebikoolitus: Kuidas muuta oma kõne veenvaks ja meeldejäävaks?

Koolitab: Martin Veinmann

Korraldab: Äripäeva Akadeemia

Koolitusega saad lähemalt tutvuda SIIN

Jaga lugu:
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004