7 aprill 2017

Paremad inimsuhted algavad suhtest iseendaga

Ettevõtja, strateegiakonsultant ja koolitaja Birgit Linnamäe  Foto: Veiko Tõkman

Ettevõtja, strateegiakonsultant ja koolitaja Birgit Linnamäe andis Pärnu Konverentside Juhtimislaboris nõu, kuidas kasvatada eneseväärtustunnet ja luua paremaid suhteid organisatsioonis. Erinevaid ärikultuure ja -tasandeid tunnetava rikkaliku praktilise taustaga juhtimiskonsultandi sõnul algavad paremad inimsuhtes ikkagi suhtest iseendaga.

„Kõike, mida osatakse märgata, on võimalik juhtida. Teiste juhtimine on mõjutamine läbi iseenda tundmise ja käitumise. Kui ma olen teadlik, millist sõnumit verbaalselt või mitteverbaalselt edastan, siis saan eneseregulatsiooniga olukordi kujundada,“ surus 10 võõrkeelt valdav naine kogu tarkuse pähklikoorde.

Kohalolu kaudu kogetakse tasakaalukust, ollakse ühtlasi hinnangutest vaba ja sõltumatu. Inimese eneseväärtustunne tugineb ta enda isiksusel mitte välistel määrajatel. Võime tunda rõõmu või rahu soovitud hetkes, on igale inimesele keskendumise ja treeninguga kättesaadav, rääkis Linnamäe.

Iga eneseväärtustundega elamus suurendab harjumust endasse uskuda ja ennast väärtuslikuna tunda. Keerulises olukorras aitab hakkama saada juba kogetud eneseväärtustunde meenutamine ja selle tunde ettekujutamine, lisas ta.

Autor: Merit Pärnupuu, Äripäev

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004