12 aprill 2017

Ilona Nurmela: võimupoosid on minu standardvarustuses

Läbirääkimiste koolitaja ja konsultant Ilona Nurmela  Foto: Urmas Kamdron

Kui kortisooni tase veres langeb, suudab inimene otsuseid vastu võtta palju rahulikumalt – sellepärast ongi võimupoosid minu standardvarustuses, ei tee NASDAQ OMX börsiettevõtte endine nõunik ja juhatuse liige Ilona Nurmela saladust.

Pärnu Konverentside Juhtimislaboris esinenud Nurmela ütleb enda kohta tabavalt: „Ma olen professionaalne muusa – mulle meeldib õpetada inimesi endaga paremini ja taibukamalt hakkama saama.“ Ja laseb seejärel publikul vaheldumisi võtta sisse domineerimise poose ja allaandja poose. „See kuidas te ennast tunnete, paistab teistele väga ilusti välja,“ ütleb ta halastamatu tõelikkusega.

Professionaalse läbirääkimiste koolitaja ja konsultandi näpunäited kehakeelest tulevad kasuks, sest õigete pooside võtmisega on võimalik isegi omaenda aju ära petta, saati siis keerulised inimesed ja olukorrad.  

Nurmela paneb publikule südamele ka tunda rohkem positiivseid emotsioone.  Hõlpus öelda, kuid, – vaidleb ehk mõni vastu. Ent kas või kuus sekundit kätlemist päevas tõstab veres oksütotsiini taset. Samuti võiksime tema sõnul saata palju rohkem sõnumeid lihtsalt selleks, et öelda kellelegi aitäh, et ta olemas on – see tekitab nii sõnumi saatjas kui ka vastuvõtjas positiivseid emotsioone.

„Rohkem positiivseid emotsioone suurendab sotsiaalset lävimist ja sotsiaalset enesekindlust, see mõjutab ka seda, kui palju tegeleme heategevusega. Kui te mõtlete positiivsetele emotsioonidele, siis see on oluline elu osa. Mida rohkem te neid tunnete, seda vähem te tunnete negatiivseid emotsioone,“ lisas Nurmela.

Kunagi ei tohiks oma pahura tuju suhtes olla mugavalt ükskõikne, sest emotsioonid on seotud ka paljude haigusetekitajatega kehas. „Kui inimene tunneb rohkem positiivseid emotsioone, siis nende samade närvide, mis vastutavad südame löökide eest, tegevus paranes ning vähenes ka põletiku ja infarkti oht. Nende lihtsate igapäevaste harjutustega saab igaüks pikendada oma eluiga 10 aastat,“ nimetas ta ära teaduslikult tõestatud faktid.

Autor: Merit Pärnpuu, Äripäev

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004