11 aprill 2018

Juht on psühholoog, tahab ta seda või mitte

Kohtumine sisemise kriitikuga, psühholoogilised testid personali valikul ja karjääri planeerimisel, konstellatsioonide tehnikad – need on mõned teemad Äripäeva Psühholoogiakonverentsil spetsiaalselt juhtide jaoks.

„Olen teinud Äripäeva Psühholoogiakonverentsi seitse aastat ja alati on kõige kõrgemalt hinnatud just praktilist osa. Teadus on tore küll, aga juhid küsivad ikka, et kuidas ma seda või toda kasutada saan. Nii see fookus ja pealkiri tulidki,“ kirjeldab programmijuht Aira Tammemäe.

Mis sellel aastal on kõige põnevam teema?

„Mina ootan väga Roman Goldrini ettekannet ja praktikumi. Esiteks on ta Eestis vähem tuntud, kuid avastasin, et toetab paljude tipptegijate ja ka juhtide saavutusi. Näiteks Peep Vain peab teda üheks oma olulisemaks õpetajaks,“ pakub Tammemäe ühe näite ja lisab, et kõik esinejad on jõudnud programmi läbi soovituste ja on oma valdkonnas tugevad tegijad. Programmis on ka meetod, mida on edukalt eksporditud. „Teadliku Muutuse Kunst on minu teada esimene terviklik arenguprogramm, mida võib nimetada koolitusturu ekspordiartikliks. Selle looja Ingvar Villido on viimastel aastatel vaieldamatult kõige edukam isiksuse arengu koolitaja Eestis. Tema õpetuse ümber on ka palju emotsioone, tark on ise järgi proovida ja siis otsustada,“ kirjeldab Tammemäe ja lisab, et psühholoogiakonverentsile tuleb sellest meetodist rääkima Ville Jehe, kes äriinimese ja juhina oskab kõige paremini näidata, millist kasu võiksid juhid sellest saada.

Mida praktikumides tehakse?

„Proovitakse enda peal ära,“ naerab Tammemäe ja selgitab, et Psühholoogiakonverentsi programm ongi üles ehitatud nii, et igale suure lava ettekandele lisaks toimub ka praktikum, mille osaleja saab endale ise valida. Seal minnakse juba teemaga sügavuti ja õpitakse kasutama.

Programmis on:

- Konstellatsioonide praktikum, mida veab konstellöör ja psühholoogiline nõustaja Kristel Rannamees

- Sisemise kriitikuga kohtumise praktikum, läbiviija holistiline terapeut ja pikaaegne personalijuht Katrin Alujev

- Teadliku Muutuse Kunsti praktikum, teeb ettevõtja ja isiksuse arengu treener Ville Jehe

- Pingete ja stressi maandamise praktikum - Roman Goldrin, manuaalterapeut

- Psühholoogiliste testide praktikum, läbi viib Kadi Kuuskmann, Tammiste Personalibüroo personaliotsingu projektijuht ja koolitaja.

- Lisaks juba mainitud teemadele tuleb juhtimis-coach Raimo Ülavere välja intrigeeriva teemaga väites, et juht pole lapsehoidja ning iga meeskond on vaid vahend eesmärkide elluviimiseks. See on kindlasti teema, millest paljud juhid on mõelnud ning mille suhtes ka eri arvamustel.

- Vabakutseline lavastaja ja näitleja Loore Martma aga näitab, kuidas erilistest isikustest koosnev meeskond tööle panna.

Äripäeva Psühholoogiakonverents toimub 20. aprillil Glehni lossis ja hetkel on saadaval veel 18 kohta. Vaata programmi ja registreeri Psühholoogiakonverentsile SIIN  

 

Äripäeva Psühholoogiakonverentsi programm ja registreerimine SIIN

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004