Tipptegijale tuleb rohkem maksta

Foto: Raul Mee
Raimo Ülavere • 19 jaanuar 2016

Paljudele makstakse palka vale jaotuse järgi, kirjutab koolitaja Raimo Ülavere. Normaaljaotusele alluvate töötasude puhul on tipptegijad alamakstud ning keskmikud-mahajääjad ülemakstud. Kui ei taha, et tipptegija minema läheks, tuleb maksta rohkem.

Juhtidel (ja tegelikult enamikul inimestel) on ettekujutus, et inimeste võimekus ja panus organisatsioonides jaotub normaalfunktsiooni järgi. Ehk meil on väike osa tipptegijaid, sama väike osa luusereid ja siis on suur hulk keskmikke. Selle keskmise järgi teeme boonussüsteeme, määrame palkasid, hindame tulemuslikkust. Tegelikult paneme täiega mööda. Ernest O’Boyle Jr. ja Herman Aguinis võtsid 2011.–2012. aastal kokku uuringud ja eksperimendid, mis käsitlesid ligi 700 000 inimese tegemisi – poliitikuid, näitejaid, sportlasi jne – ning leidsid, et 94% gruppides ei jagunenud inimeste tulemuslikkus normaalfunktsiooni järgi. Pigem jälgisid tulemuslikkuse graafikud joont, mis iseloomustab jõu seadust ehk “pikka saba”. Jõu seadus tähendab lihtsustatult ka laialt tuntud 80 : 20 suhte loogikat (nn Pareto printsiip). Näiteks et 20% inimestest loob 80% väärtusest. 

Mitmekordne erinevus

Mõned on kordades tulemuslikumad

Jaga lugu:
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004