18 mai 2018

Praegu ei suuda raha teenida ainult idioodid

Michael O'Leary  Foto: Andres Haabu

Ryanairi tegevjuht Michael O’Leary ütles enne Pärnu Juhtimiskonverentsi antud intervjuus, et väheneva rahvastikuga ääremaadel on tähtis vaadata piiride taha ning majandada nii, et ka kriisi ajal oleks võimekust raskustest välja ujuda.

Veel paljastas O’Leary, miks ta müüs hiljuti hulga Ryanairi aktsiaid, aga rääkis ka sellest, mida arvab praegusest majandusolukorrast ning kuidas on võimalik tema juurde tööle saada.

Eesti arengule loodab Ryanairi tegevjuht aga igati abiks olla, arendades siinset turismi ning tuues oma lendudega siia igal aastal järjest enam reisijaid. Ta peab Eestit nooreks ja arenevaks turuks, kus Ryanairil on võimalik kiiresti kasvada ning seda on nad siin ka hoogsalt teinud. Suvel avatakse veelgi uusi liine. Tegemist on noore majandusega, millelt Ryanair ootab veelgi suuremat kasvu.

Kuna Eesti on vananeva rahvastikuga maa, siis kopeeriks O'Leary juba mujal maailmas katsetatud ja toimivaks osutunud majanduspoliitikat. Ka Iirimaal on väheneva rahvastikuga probleeme ning seetõttu tõstatub mõlema riigi jaoks immigratsiooni küsimus. Igal juhul tuleb majanduslikult aktiivne olla, muuta oma riik välisinvestoritele ja -tööjõule ning ka turistidele võimalikult ligipääsetavaks ning oma turismisektorit arendada.

"Samuti peaksite soodustama noorte eestlaste välismaal kogemuste omandamist ning tegema kõik, et nad hiljem ka tagasi meelitada," arvab O'Leary.

Maailmamajanduslikku kriisi Ryanairi juht ei karda, sest maailmas ringi vaadates paistavad igalt poolt positiivsed märgid. USA kasvab kiiresti, Hiina kasvab kiiresti. Sama kehtib Euroopa Liidu majanduse kohta. "Samas tuleb arvestada, et praegu suudavad kõik raha teha, ainult idioodid ei kasva," tõdeb O'Leary. "See kõik on oluline ning peegeldub kriisi ajal – kriisis me näeme, kes on suutnud end majandada nii, et ujub ka rasketel aegadel välja."

Pikemalt loe intervjuud Michael O'Learyga Äripäevast.

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004