Igor Rõtov • 6 aprill 2016

Mis lärm seal seina taga käib?

Foto: erakogu

Pärnu Juhtimiskonverentsi veidi kontekstiväline üllatusesineja on Maksim Vasjukov, ülimõjuka Peterburi ärilehe ja veebikülje Delovoi Peterburg peatoimetaja.

Maksim Vasjukov kirjeldab oma ettekannet läbi järgmise allegooria:

„Sel aastal kolisin ma uude korterisse ja sain endale ka uued naabrid. Väga lärmakad. Tundub, et igal õhtul tõstavad nad oma korteris mööblit ringi ja seejärel kutsuvad sõpru ja sugulasi tähistama oma ränga päevatöö tulemust. Ehk on nad küll ametis ka millegi muuga, kuid magamajäämisel taban end ikka ja jälle samalt mõttelt. Kujutan ette, et paljud teist on kogenud midagi sarnast, kui kuulevad uudiskilde Venemaalt. Oma ettekandes proovingi teile avada, mis selle seina taga tegelikult toimub.“

Maksim Vasjukov on lõpetanud Peterburi ülikooli ajakirjanduse. Seejärel asus ta tööle Bonnieri meedia kontserni (ka Äripäeva omanik - Toim.) ärilehte Peterburis ning tõusis selle peatoimetajaks aastal 2011. Mullu, seoses välismeediale tehtud kitsendustega, oli Bonnier sunnitud müüma väljaande kohalikule omanikule.

Maksimi kauaaegne kolleeg Andrus Vaher, eestlane, kes juhtis firmat Venemaal üle kümne aasta, kirjeldab teda järgmiselt:

"Maksim tuli meile noorelt ajakirjanikuna tööle, kuid suundus 2011. aastal toonase Putini vastaskandidaadi presidendivalimistel, Mihhail Prohhorovi valimisstaapi. Viimane sai valimistel üle viie miljoni hääle (7,8%), millega tegi kolmanda tulemuse. Kutsusin ta tagasi, aga juba peatoimetajaks."

Maksim kuulub selgelt nende 15% Venemaa kodanike hulka, kes ei toeta president Putini poliitikat. Ajakirjanikuna seisab ta sõna- ja arvamusvabaduse eest. Delovoi Peterburg on Peterburis ainus selgelt liberaalsete vaadetega ajaleht.

Maksimi juhtimisel on Delovoi Peterburg avaldunud viimastel aastatel seeria materjale korruptsioonist Peterburis kirjeldades kõrgete linnaametnike laste ülikiiret ja edukat karjääri ettevõtjatena.

Maksim on 6aastase Ivani isa. Puhata armastab jaanuaris Vietnamis või Tais, kus on head surfirannad.

Maksim Vasjukov esineb 19.-20. mail toimuval Pärnu Juhtimiskonverentsil ettekandega "Elu Venemaal - mis on meie seis?". Loe lisainfot konverentsi kohta siit.

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004