20 aprill 2017

Kui sa palli löömata jätad, siis on kindel, et sa pihta ei saa

Erika Ilves, OffWorldi kaasasutaja  

Kas olete tüdinud kõigist neist targutavatest iganenud juhtimisraamatutest, milles kulutatakse 300 lehekülge selleks, et öelda midagi, mis oleks mahtunud viiele? Sel juhul võib Bransoni „Virgini viis” pakkuda värskendavat vaheldust – täpselt samamoodi nagu Virginiga lendamine kogu selle sädeluse ja peomuusika keskel võib pakkuda rohkem lusti kui British Airways.

Branson väidab, et pole ise lugenud iial ühtki juhtimisraamatut, kuid otse loomulikult ei takista see teda ennast üht sellist kirjutamast. Õieti miski ei suuda takistada Bransonit tegemast midagi, mis on tema silmis tähtis ja pakub talle lusti. Bransonil on seljataga mitu avalikkuse tähelepanu tipus veedetud äriaastakümmet, mil ta on tegelenud alates plaatide müümisest kuni kosmoseturismini, ning selle aja jooksul on ta kogunud määratu kogemuste ja ideede pagasi, millest ainest ammutada.

Virgini viis on kirjutatud Bransonile omases veiderdavas, ennast imetlevas ja sellegipoolest nauditavas stiilis. Selles leidub tarkuseteri ja lugusid nii Virgini enda kui ka teiste ettevõtete kohta üle terve maailma. Ning kõik see on kenasti pakitud nelja põhimõtte raamidesse, mis on Virgini alustalad: kuulake, õppige, naerge ja juhtige.

Autor: Richard BransonSIIT.

Ilmumisaeg: 20.04.2017

Lehekülgi: 352

Kirjastus: Äripäev

Vaata raamatu kohta rohkem

Ma armastan lugeda kõike, mis hülgab aukartuse ja tavapärased ootused ning pakub ekstsentrilist ja lustlikku vaatenurka – ideid, mis aitavad sul oma intellektuaalse kajakambri seinad maha lõhkuda ja nihutada oma eelarvamuslikke hoiakuid. Seda „Virgini viis“ pakub. 

Kuulamisest, õppimisest, juhtimisest ja naermisest veelgi tähtsam on ehk siiski hoopis kaks põhimõtet, mis „Virgini viisist“ läbi kumavad. Esiteks, elu ei ole peaproov ja mitte keegi meist ei saa endale lubada seda, et raiskab suure osa elust selle peale, mida ta ei armasta. Ning teiseks, ainus hea põhjus ärimaailma siseneda on muuta teiste inimeste elu millegi poolest paremaks – kui see pole teie põhimõte, laske jalga!

Vaata raamatu kohta lähemalt SIIT.Rohkem juhtimisraamatuid leiad SIIT.

Autor: Erika Ilves, OffWorldi kaasasutaja

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004