14 september 2017

Mõtted korda!

Koolitaja, mõtlemise treener Tauri Tallermaa  Foto: Veiko Tõkman

Esimest korda raamatut kätte võttes ja seda sirvides tundus, et sellel on liiga lihtne sisu. Selliseid eneseabiraamatuid on nähtud juba sadu.

Nendest teemadest on räägitud aastakümneid. Ma isegi räägin neist oma koolitustel. Mis saab selles raamatus siis nüüd nii palju erilist või teistmoodi olla!?

Õnneks olin ma lubanud selle läbi lugeda ja oma arvamuse anda, sest kohe tuli meelde vanasõna, et ära otsusta raamatu sisu kaane järgi. Me teeme elus väga tihti pealiskaudseid otsuseid pelgalt esmase emotsiooni põhjal. Raamatupoes riiulite vahel või veebis raamatuid vaadates märkame me esmalt pealkirju, vahest ka autorit. Kui kaanekujundus on silmatorkav, siis ka seda. Raamat peab tähelepanu äratama mingilgi moel, et me seda vaevuksime lähemalt vaatama. Siit ka kohe üks soovitus – valige vähem, lugege rohkem! Igast raamatust saab meile sobivaid mõtteid, mis hakkavad meie peas elama oma elu vastavalt meie uskumistele, kogemustele ja teadmistele.

Lihtne lugeda

Raamatut “Mõtted korda” on lihtne lugeda. Selles on neli peamist teemat, millele autorid pühendavad keskmiselt kolmkümmend lehekülge ühe teema kohta. Täiesti piisav, et see raamat mõne tunniga läbi lugeda ka ilma spetsiaalse kiirlugemise oskuseta. Olulisem on, mis saab pärast esmast tutvumist pakutud ideede, mõtete ja harjutustega. See, mis teebki selle raamatu praktiliseks, on hulk igapäevaseid harjutusi oma mõtete ja harjumuste korrastamiseks.

On palju raamatuid, kus räägitakse ja kirjeldatakse väga hästi lahti põhjused, miks meil ei õnnestu elus eesmärke saavutada, olulisele keskenduda, miks me muretseme liiga palju ja lõpuks kannatame suure stressi all. Selles raamatus on ka need seletused olemas, aga on ka kenasti punkthaaval antud lihtsad ja mitte üldse suurt pingutust nõudvad harjutused.

Kuidas lõpetada muretsemine, leevendada ärevust ja vältida negatiivset mõtlemistSIIT.

Autor: S. J. Scott, Barrie Davenport

Ilmumisaeg: 21.08.2017

Lehekülgi: 160

Kirjastus: Äripäev AS

Osta raamat

Loe efektiivselt

Soovitus – kui olete investeerinud aja raamatu lugemiseks, tehke seda võimalikult efektiivselt. Võtke pliiats kätte ja lugemise ajal tehke märkmeid, millised teemad ja pakutavad harjutused tunduvad teile mõistlikud. Kui olete raamatust ülevaate saanud, vaadake üle oma märkmed ja korrastage need – millised neist tunduvad ka teistkordsel lugemisel kasulikud ja valige neist välja paar-kolm kõige paremat, mida proovite rakendada.

Mulle isiklikult meeldis kõige rohkem neljas peatükk, kus räägitakse ümbruse korrastamisest. Võib-olla sellepärast, et hetkel vahetasime perega just elukohta ja tuli sorteerida ning valida mõttetute ja mõttekate asjade vahel. Väga puhastav protsess.

Iga lugeja leiab äratundmise mingi peatükiga lähtuvalt oma elu hetkeolukorrast. See on hea, sest see jääb kauemaks meelde. Raamatu lugemise mõte ju ongi autori pakutavate mõtetega oma mõtteid korrastada ja miskit kasulikku sellest meelde jätta.

Vaata raamatu kohta lähemalt SIIT.Rohkem juhtimisraamatuid leiad SIIT.

 

Sellest, kuidas mõtteid teadlikult korrastada, räägib Tauri Tallermaa ka 20. septembril toimuvas Juhtimislaboris "Kuidas lõpetada töösse uppumine". Vaata lisainfot ja registreeri SIIN.

Autor: Tauri Tallermaa, koolitaja

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004