5 veebruar 2018

LEAN-juhtimise A ja O

Jari Kukkonen, LEAN-juhtimise konsultant ja koolitaja  

Niklas Modigi ja Pär Åhlströmi raamat "See on LEAN" ilmus eesti keeles juba enam kui aasta tagasi, kuid raamatupoodides on see endiselt väga nõutud kaup ja juurdetrükke on tehtud juba mitu. Mis selles raamatus nii erilist on?

Kui sulle tundub, et sinul ja su kolleegidel on kogu aeg kiire, kuid tulemusi on pingutusega võrreldes vähevõitu, tasub kätte võtta raamat „See on lean“ ja see kindlasti läbi lugeda. Raamatu autorid seletavad arusaadavalt ära tõhususe paradoksi ehk selle, kuidas ressursitõhususe taotlemine viib lõpuks ebaefektiivsuseni. Raamat näitlikustab, kuidas on võimalik saavutada rohkem, tehes vähem.

Tõhusust võib vaadata mitme nurga alt. Raamat avab paeluvalt vootõhususe vaatenurga ja selle, kuidas vootõhus juhtimine võib viia tõelise ressursitõhususeni. Keskmises protsessis on vaid kuni 5% väärtust lisavat aega ehk arengupotentsiaal on tohutu, kui ainult õpime seda tuvastama.

See on LEAN

Tõhususe paradoksi lahendamine

Niklas Modig, Pär Åhlström

Vaata lähemalt

Lean’ist on saanud väga populaarne operatiivse juhtimise strateegia. Raamat „See on lean“ selgitab täpselt, mis on lean, ja ka selle, mis pole lean-juhtimine. Autorid panevad pildi kokku ja innustavad kindlasti igat lugejat lean-juhtimist katsetama või juba alustatud lean-teekonnal edasi minema.

Autor: Jari Kukkonen, Vita Longa omanik ja juhtimiskonsultant

Jaga lugu:
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004