Tööintervjuud Bransoni ja Muski moodi

Rochard Branson  Foto: EPA

Kogenud ja taibukad tippjuhid nagu Richard Branson või Elon Musk teavad, et tüüpilised küsimused stiilis "mis on su suurim tugevus/nõrkus?" ei anna piisavalt palju infot, mistõttu on tööintervjuud nendega teistsugused, kui ollakse harjunud.

Nemad ja teised maailmatasemel juhid väldivad oma intervjuudes klišeesid ja küsivad märksa tähendusrikkamaid asju. Paljudel on oma lemmikküsimus, millega nad saavad kätte kõige olulisema info kandidaadi kohta. Business Insider pani kokku 17 sellist küsimust.

Mida sa ei saanud oma CVsse lisada?

Üks TransferWise'i investoreid, miljardär ja Virgin Groupi asutaja Richard Branson selgitab oma raamatus "Virgin Way: Everything I Know About Leadership", et talle ei meeldi traditsioonilised tööintervjuud. "Loomulikult on hea CV tähtis, kuid kui sa otsustad palgata kellegi selle põhjal, mida ta kirjutab endast paberil, siis milleks üldse intervjuule aega raisata," kirjutab ta. Seetõttu meeldib tal küsida, mida ei õnnestunud kandidaadil oma CVsse lisada.

Skaalal ühest kümneni, kui veider sa oled?

Veebis riideid ja jalanõusid müüva ettevõtte Zappos juht Tony Hsieh on öelnud, et üks Zappose põhiväärtusi on tekitada nalja ja natuke veidrusi. Seega küsib Hsieh sageli, kui veidraks töölesoovijad ennast peavad. Ta märgib, et valitud number ei ole kuigi oluline, tähtis on hoopis see, kuidas inimesed küsimusele vastavad. Samas need, kes peavad end number üheks, on Hsiehi sõnul Zappose kultuuri jaoks ilmselt liiga kombekad. "Kui sa oled 10, võid olla liiga hullumeelne meie jaoks." Seega äärmustesse ei tasu laskuda. 

Kuidas sa kirjeldaksid end ühe sõnaga?

Too näide mõnest olukorrast, kus pidid lahendama analüütiliselt keerulist probleemi.

Mõistatus: kus sa oled?

Mis on sinu supervõime ... või hingeloom?

Milline on sinu vaimne praktika?

Milline on sinu lemmiktsitaat?

Mida sa teeksid zombide rünnaku korral?

Mis innustab sind hommikul voodist tõusma?

Mida ütleks sinu kõige lähedasem inimene, kui ma küsiksin temalt, milline üks iseloomujoon sinu juures talle absoluutselt meeldib ja milline ajab teda hulluks?

Haamer ja nael maksavad 1,10 dollarit, haamer on naelast ühe dollari võrra kallim. Kui palju maksab nael?

Kui sa töötaksid restoranis, millist kohta sa tahaksid?

Ütle mulle midagi, mis on tõsi, kuid millega peaaegu mitte keegi ei nõustu.

Palun räägi mulle olukorrast, kus sa peaaegu andsid alla, mis tundeid see sinus tekitas ja mida sa allaandmise asemel tegid.

Mida ütleks sinu kohta inimene, kellele sa ei meeldi?

Mida sa oled leiutanud?

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004