Naine juhtkonnas, tulemused paremad

Vandeaudiitor Eva Veinberg tutvustab analüüsi "Naised äris: väärtuslik mitmekesisus"  Foto: Erakogu

Kuigi vanasõna ütleb, et naine laevas, laev põhjas, ei kehti see ärimaailmas. Hiljutine uuring näitas, et ettevõtted, mille tegevjuhtkonnas on naisi, suudavad varade tootlikkuselt edestada meestest koosneva juhtkonnaga ettevõtteid.

Hiljuti valmis rahvusvahelisel ärinõustamis- ja raamatupidamisettevõttel Grant Thornton analüüs “Naised äris: väärtuslik mitmekesisus”. Analüüs võttis fookusesse Suurbritannia, USA ja India börsiettevõtted sellest vaatevinklist, kuidas mõjutab juhtkonna sooline koosseis ettevõtte käekäiku. Analüüsi tulemused näitasid, et keskmine varade tootlikkus (ROA) oli kõrgem neis ettevõtetes, mille tegevjuhtkonnas on vähemalt üks naine, võrreldes nende ettevõtetega, kus olid juhtkonnas ainult mehed. Vaatluse alla võeti kolme riigi börsiettevõtted ning igal pool olid tulemused sarnased. USA Standard & Poors 500 börsiindeksisse kuuluvate ettevõtete juhtkonnad, kus oli ka naisi, edestasid tulemustega oma meesrivaale 2 protsendiga. Suurbritannia FTSE 350 börsiindeksisse kuuluvate ettevõtete puhul oli vahe 0,5 protsenti ning India CNX 200 puhul 0,9 protsenti.

Saamata jäänud tulu moodustab 3 protsenti USA ja Suurbritannia SKP-st

Investorid peaksid murelikuks muutuma

Rahvusvaheline ärinõustamise  ja raamatupidamisettevõte Grant Thornton analüüsis uuringu “Naised äris: väärtuslik mitmekesisus” jaoks ettevõtteid, kes on esindatud S&P 500, FTSE 350 ja CNX 200 börsiindeksites. Analüüsiti ettevõtte ROA ja juhtkonna soolise koosseisu seoseid.

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004