Jana Jukina • 28 november 2016

Juhtkiri: kas juhtimisotsuseid tasub teha ise?

Kas juhtida andmete, raamatute või kõhutunde abil? Selles ajakirjas jagavad juhid mõtteid, kuidas nemad oma juhtimisotsuseid teevad ja mis neid enim mõjutab.

Raamatud ei aita paremini juhtida

Selle kuu persoon on avalikkuse eest mõnda aega peidus olnud Erik Sakkov, kes räägib sellest, et tema ongi oma olemuselt lihtsalt orgunnimees ja juhtimine tuleb pigem töö käigus iseenesest. Temaga nõustub ka koolitaja Margus Alviste, kes usub, et elu on parim õpetaja ja raamatutarkused ei ole tingimata vajalikud. Need võivad küll anda ideid, kuid sellel ei saa põhineda kogu juhtimine. Koolituskonverentsil esinenud juhtimiskoolitaja Raimo Ülavere usub samuti, et juhtidel on liiga palju teadmisi. Juhid peaksid vähem silme ees hoidma müütilist ideaalset juhti, vaid tegutsema vastavalt oma meeskonna ja organisatsiooni vajadustele. Ülavere usub, et pole mõtet ennast arendada ja uusi teadmisi koguda, vaid harjutada hoopis teadmiste rakendamist.

Võim robotite kätte

Üsna äärmuslikuks vastandiks on jätta juhtimisotsuste tegemine robotite kätte. Nii mõnedki ettevõtted on kaasanud roboteid ettevõtte juhtkonda, sest ainult nii saab täielikult ratsionaalseid otsuseid. Andmetest räägiti palju ka Amsterdami Turunduskonverentsil. Rahvusvahelise uuringufirma Kantar Vermeer asedirektor Arien Breunis rääkis konverentsil, et edukaid ettevõtteid eristab vähem edukatest just kliendikesksus. Kuidas seda aga saavutada – ikka andmete abil. Tema sõnul on probleemiks vähene koostöö andmete kasutamisel. Ettevõtetel on palju andmeid jagunenud osakondade vahel, kuidas nad ei pane neid andmeid kokku ning ei loo selle abil suuremat väärtust. Seega andmetest endast pole palju kasu, kui  neid oskusklikult ei süstematiseerita.

Lisaks eelpool mainitud teemadele leiad ajakirjast parimad mõtted Koolituskonverentsilt, Amsterdami Turunduskonverentsi galerii, juhtimisideed, juhtimisõppetunnid koolipingist ja paljud muud põnevat.

 

Vaata novembrikuu Juhtimise ajakirja SIIT.

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004