Erply sisenes ülivõimsalt Kanada turule

Erply asutaja ja juht Kristjan Hiiemaa  Foto: Raul Mee
9 veebruar 2017

„Me saime seal endale suure kliendi ka kohe, nii et elu on äge!“ ütles rahvusvaheline lao- ja kassatarkvara tootja Erply juht Kanada turule sisenemise kohta.

Suurkliendi nime ei saanud Erply juht Kristjan Hiiemaa veel avalikustada, sest uus partner peab enne tegema börsiteate. „Aga 350 poodi ja käibe suurus on kuskil üle 500 miljoni dollari. Päris korralik!“ teatas ta entusiastlikult. Hiiemaa lisas, et tegelikult on ettevõte tegutsenud Kanadas pool aastat, aga nüüd said nad õige hoo sisse.

"Tegemist on ikkagi maailma ühe juhtiva riigiga USA järel," selgitab Hiiemaa Kanada turule minekut. "Arvestades praegust olukorda, on Kanada üliedukas riik oma tulemustes. Kanada tehingu maht on ikkagi ülisuur. Sealt tuleb aastane käive kuue nulliga number vähemalt," usub Hiiemaa.

"Kui nende käibe suurus on kuskil 500-600 miljonit Kanada dollarit, siis see juba ise näitab seda, milline skaala seal on. Kõik nende maksed, ostud-müügid käivad läbi meie tarkvara, see on ülisuur maht meile ka. Neil on 12 miljonit klienti ja miljon tehingut kuus, see on paras väljakutse ka meile," kirjeldab Hiiemaa tehingu olulisust.

Lendamine peab meeldima

Tehinguni jõudmine oli erinevate müügitiimide tulemus. "Tuleb olla nähtaval ning käia messidel ja klientidega kohtuda, üle interneti ei saa kõike müüa," rääkis Hiiemaa. "Lendamine peab meeldima," selgitab Hiiemaa, kes käis ka ise korduvalt Kanadas oma toodet pakkumas. 

Laienevad tasapisi

"Kanada on väga kihvt riik ning väga palju kette ja ärisid on seal, mis meile väga hästi sobivad ja enamik on väga edukad. Kui vaadata Kanada üldisi tulemusi, siis kindlasti on see üks maailma tippriike, kuhu minna. Praegu on Kanada meil kõige suurem edulugu, aga me proovime igal pool," räägib Hiiemaa tulevikuplaanidest. 

Loe pikemalt Äripäevast.

 

Kristjan Hiiemaa esineb 18.-19. mail toimuval Pärnu Juhtimiskonverentsil ning räägib teemal "Kuidas konkurendi abil välisturule siseneda?"SIIT.

Vaata lisainfot

Autor: Kristel Härma, Äripäev

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004