30 november 2017

Mare Pork: kas on olemas edu, millest tasuks olla sõltuvuses?

Mare Pork  Foto: Meeli Küttim

Mida arvab edusõltuvusest tipp-psühholoog Mare Pork?

Aira Tammemäe artikkel edusõltuvusest  ja prof Jaanuse Harro hoiatus edu mürgistustest on paradigmaatilise kaaluga - meie ühiskond on konkureerimisest ja edu nimel agressiivsest enda maksmapanekust ennasthävitavalt hõivatud. 

Edukoolitajad kui narkodiilerid on ülivaimukas võrdlus. Imperatiivne õnn ja edu on paljudele inimestele arusaamatu, tüütu ja väsitav. 

Olles positiivsus-sõltlane küsin: "Kas on olemas edu, millest tasuks olla sõltuvuses? Ja millest ei teki pohmelli?" Vastus sellele küsimusele oleks edasiviiv.

Täna olen kindel, et vastus peitub edus endaga järjest enam tuttavamaks saamises, enda ja maailma järjest täpsemas tajus, lahkuse suurenemises nii enda kui ümbritseva suhtes. Edu enda sisemaailma nähtuste - tunnete, uit- jm mõtete uurimisel, nende muutumise jälgimisel võiks olla sõltuvus, sest enda hästi tundmisest sõltub inimese konstruktiivne panus ümbritsevasse.

Prof Mare Pork juhib 8.detsembril toimuval Psühholoogiakonverentsil kommentaatorite gruppi, kuhu kuuluvad Balti Logistika juht Joel Timm, Harju Elekter Elektrotehnika, tarneahela ja tootmise juht Kristjan Rotenberg ja Harvikeri juhatuse liige Harry Grünberg. Kommentaatorite grupp lisab psühholoogiateadlaste ettekannetele juhtimisvaadet ning rakenduslikku poolt.

Lisainfot saad SIIT

Autor: Mare Pork, psühholoog

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004