21 august 2017

Guido Paomees: rahuldust pakkuva elu eeldus on mõtteviisi korrastamine

Guido Paomees, EBSi õppejõud, ajakasutuse koolitaja  Foto: Veiko Tõkman

Värskelt ilmunud S. J. Scotti ja Barrie Davenporti raamat „Mõtted korda” aitab meil leida vastuseid küsimustele, kes me tahame olla ja kuidas oma elu lihtsalt elada.

Raamatus on palju arusaadavaid, selgeid ja praktilisi soovitusi, mis aitavad arendada meie mõtteviisi, et elada sisukat elu ja sellest rõõmu tunda, mitte sihitult ringi rähelda ning pärast tagasi vaadates leida ennast mõtlemas: „Kui saaks, teeks kõik teistmoodi.“ Pärast on hilja, sest täna on meie ülejäänud elu esimene päev.

„Me ei ole stressis mitte sellepärast, et meil ei ole aega. Meil ei ole aega, sest me oleme stressis ja stress tekib kontrolli kaotusest,“ kirjutab Stefan Klein oma raamatus „Aeg – aine, millest koosneb elu.“ Paljud meist kaotavad kontrolli oma suhete, töö, finantsolukorra, tervise, puhkeaja jms üle. Meid juhivad muretsemine, probleemid, lubadused, teiste arvamus, sõltuvus hõivatusest. Tihti pole meil aega, et vajalik korralikult valmis teha, kuid hiljem võtab asja ümber tegemine meilt taas seda kõige olulisemat ressurssi – aega. „Meie kasutuses olev aeg on sageli täidetud mõttetute ülesannetega, mis külvavad meisse nõutust, tühjust ja vaimset segadust,“ kirjutavad raamatu autorid.

Kuidas lõpetada muretsemine, leevendada ärevust ja vältida negatiivset mõtlemist

Autor: S. J. Scott, Barrie Davenport

Ilmumisaeg: 21.08.2017

Lehekülgi: 160

Kirjastus: Äripäev

Vaata rohkem ja osta SIIT.

 

Raamatu neli osa puudutavad elu olulisi tahke: sisemaailma, kohustusi, suhteid ja ümbrust. Selleks et jõuda sinna, kuhu soovime, tuleb meil teada, kus me praegu oleme. Raamat „Mõtted korda“ pakub palju võimalusi eneseanalüüsiks ning lahendusi, kuidas elada tähendusrikast elu, saada hakkama iseenda, oma suhete, majandusliku olukorra ja ümbritsevaga. Kui seame paika oma põhiväärtused ning kasutame neid oma valikute ja otsuste tegemisel, saame keskenduda sellele, milline inimene tahame olla ja millist elu elada. „Oma väärtuste järgi elades loote parima keskkonna õnnele, hingerahule ja mõtteselgusele,“ kirjutavad autorid.

Kui kasutame raamatus soovitatut, seame me paika oma prioriteedid, mõistame, mis on meie jaoks peamine nii pikas perspektiivis kui ka praegusel hetkel. Samuti õpime oma elust ebaolulist välja jätma ning ütlema „ei“ segajatele või lõpetama vajadusel umbe jooksnud suhte. Oluline on ka keskkond, kus me elame ja oleme; kui see on korras ja lihtne, siis aitab see korras hoida ka meie mõttemaailma. Marie Kondo on öelnud: „Ruum, milles me elame, peaks sobima sellele, kelleks me saada tahame, mitte sellele, kes me varem olime.“ 

Juhtimislabor „Kuidas lõpetada töösse uppumine“  20. septembril 2017  Tallinnas, Kaval Antsu talus , kuidas vähendada tööstressi ja pingeid, kuidas muuta positiivne mõtlemine igapäevatöö osaks, kuidas saada parem kontroll oma aja ja mõtete üle ning leida oma tööst võimalikult palju rõõmu.  Mõtlemise treener Tauri Tallermaa, ajajuhtimise koolitaja Kristjan Otsmann, psühholoog ja tööõnne ekspert Tiina Saar-Veelmaa ja lavastaja ja näitleja Loore Martma, perearst ja perearstikeskuse juhataja Anneli Talvik.25. augustini kehtib varajase registreerija erihind 199€+km (km-ga 238,8€) 

Millal?

Kus?

Räägime

Kes esinevad?

Veel ainult 

Lisainfo ja registreerimine SIIN.

Milline on sinu digielu? Tänapäeval on see väga vajalik teema, sest digitaalne segadus meis ja meie digitehnikas tavaliselt kasvab. Raamatus arutletakse, kui palju ja miks me mitmesuguste digiseadmetega tegeleme ning kuidas on võimalik seda tegevust optimeerida. Soovitus on lihtne: korrasta ja lihtsusta oma digielu.

Kokkuvõttes annab see raamat meile hulga võimalusi, kuidas lihtsustada oma elu – tea, kuhu tahad välja jõuda, leia selleks vahendeid ning hoia käsi pulsil ehk teisisõnu kontrolli, mis toimub. Soov tasakaalustatud elu elada on eesmärk ja võimalusi selleks leiab siit raamatust, ent tegevuste ja protsessi kontrollimine ning eesmärgi saavutamine on juba meie motivatsiooni ja valikute küsimus.

 

Vaata raamatu kohta lähemalt SIIT.Rohkem juhtimisraamatuid leiad SIIT.

Kui soovid oma tööelu üle kontrolli haarata, vabaneda tööstressist ja leida üles oma tööõnne valemi, siis tule 20. septembril "Mõtted korda" raamatust inspireeritud Juhtimislaborisse "Kuidas lõpetada töösse uppumine". Lisainfo ja registreerimine SIIN.

 

Autor: Guido Paomees, EBSi õppejõud, ajakasutuse koolitaja

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004