Urmas Kamdron • 6 jaanuar 2021

Juht, kas oled kõige targem inimene laua taga või see, kes toob nad laua taha?

Coach ja juhtimiskoolitaja Veiko Valkiainen (vasakul) ütleb, et aeg-ajalt peab ta coach'ina uskuma coach'itavasse rohkem, kui ta sel hetkel suudab ise endasse uskuda.  

Juhi elus pole just ülearu palju momente, kus keegi teda siiralt ja ehedalt kuulab, on päriselt koos, kontaktis ja kohal. Juba see on nii suur väärtus: inimene tunneb, et ta on kuuldud ja mõistetud, ütleb juhtimiskvaliteedi eestkõneleja Veiko Valkiainen saates "Juhtimislabor".

Meil kõigil on omad piiravad uskumused, mis meid elus justkui klaasseina taga kinni hoiavad. Sa näed, kuhu tahaksid minna, aga kõhkled, kas oled selleks võimeline. "Minu üks uskumus oli, et ma ei suuda läbida maratoni, see tundus mulle lihtsalt müstika. Kui ma esimese korra ära tegin, siis mõtlesin, et siin elus pole midagi, millega ma enam hakkama ei saaks. Ühe uskumuse murdmine avaldab mõju ka meie elu teistele valdkondadele," kinnitab tunnustatud coach ja juhtimiskoolitaja Valkiainen.

"Mina coach'ina pean aeg-ajalt uskuma coach'itavasse inimesse rohkem, kui tema ise sellel hetkel usub. On oluline, et mina süstiksin usku, positiivsust ja tuleviku nägemust, mida võib-olla täna see inimene oma eelnevatest uskumustest lähtuvalt ei usu," ütleb Valkiainen. "Naljakas fenomen on see, et meil on mõnede teemade puhul muutumatuse mõtteviis ja teiste puhul arengu mõtteviis. Palju saab alguse lapsepõlvest ja sellest, millise minapildi on teised meist meile loonud," on Valkiainen veendunud.

Saadet juhib Urmas Kamdron.

Saate inspiratsiooniks on raamat "Piirideta mõistus", millega saab lähemalt tutvuda siit.

Saadet "Juhtimislabor" saab järelkuulata siit.

Jaga lugu:
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004