Roman Zaštšerinski: korraga saime aru, et aju meil pole

Foto: Andres Haabu
Vilja Kiisler • 18 veebruar 2016

Peagi Tallinnas kolmanda restorani avav Mooni ja Kolme Sibula omanik Roman Zaštšerinski tunnistas Gaselli Kongressil, et tema äri edu taga seisab tema naine Jana, kes hakkas õigel hetkel tema äri ajuks.

Zaštšerinski rääkis, et ta pole kunagi mõelnud kokaks saada ja üleüldse on ta tegelikult laisk. Tööd pidi ta tegema hakkama selle pärast, et tema vanemad sattusid kriminaalsesse skeemi ja pere kaotas kõik. Nii pidi ka tema tööle minema, et aidata perel laene tagasi maksta.

Kokakooli läks Zaštšerinski seetõttu, et seal polnud vaja eksameid teha. „Mul on olid head hinded ja kõik lootsid, et ma lähen ülikooli,“ rääkis ta. „Aga tollal ma eesti keelt ei osanud. Kõik mu tuttavad müüsid Kadaka turul asju ja ma mõtlesin siis ka, et miks üldse ülikooli minna.“

Tööd hakkas Zaštšerinski tegema koos tädipoeg Igoriga. „See töötegemise kirg oli nii suur, et polnud vahet, palju töötada. Kõige pikem tööpäev oli 56 tundi järjest.“ Esimesed kokakogemused sai Zaštšerinski Pegasusest ja eriti tänulik on ta Köögikupjana tuntud Juha Rantanenile, kelle käe all ta töötas restoranis Ö. Ö omanikud vaatasid, et Romanist ja Igorist võib asja saada ning lubasid neil vigu teha. „Me hakkasime endasse uskuma ja omanikud ei seganud meid. Nad nägid, et me tahame teha ja võime töötada öö läbi. Ära joo ennast täis töökohal, ära jää magama töö juures, selle me õppisime ruttu ära. Aga tänu omanikele saime Igoriga palju õppetunde, mis meie edasise äri kindlustasid.“

Tollal mõtles Zaštšerinski, et enam paremaks minna ei saa. Aga sai.

„Kui siis Igor avas Tšaikovski, töötas ta peaaegu kogu aeg,“ meenutas Zaštšerinski. „Jõi ainult teed ja vahel viina. Ja ma nägin, et ta hakkab läbi põlema. Minu naine on kõige targem, ükskord ütles ta, et kui sa niimoodi töötad, siis ma armastan sind küll, aga ühel päeval pole sul lihtsalt enam perekonda. Hakkasin mõtlema, mismoodi edasi läheb.“

Naine hakkas ajuks

Roman Zaštšerinski, Kokk ning restoranide Moon ja Kolm sibulat omanik

 Siis saime aru, et meil on käed ja jalad, aga aju pole.

Teistele raske raha anda

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004