Jana Jukina • 23 august 2016

Tomas Nemura: ka kõige tavalisema toote turundus ei pea olema igav

Tomas Nemura  

Turunduskommunikatsioon peab kliendi meelt lahutama, rääkis Leedu digiagentuuri The Chocolate tegevjuht Tomas Nemura konverentsil Balticbest.

90% turundamisest on arusaamine, kuidas klient ostuotsuseid langetab. Enamasti on valem lihtne - klient kaalub saadavat väärtust ja selle väärtuse eest välja käidavat kulu.

Sisuloomise eesmärk peaks olema väärtuse suurendamine. Tihti püüavad turundajad rõhuda funktsionaalsetele kasudele, halvemal juhul rõhutakse hinnale - aga see on kõige halvem lahendus, sest nii langetad sa ka toote väärtust kliendi silmis.

“Progress sureb mugavustsoonis,” rääkis Nemura. Kui sul on ettevõttes laua ümber samad inimesed, sa annad agentuurile ette hulga piiranguid ja kasutad pidevalt samu lahendusi, siis ei juhtu ka midagi.

Ükski äri ega valdkond ei ole liiga tõsine ning kus ei saaks teha nalja ja kliendi meelt lahutada. Kui sinu toode on tavaline, ei tähenda, et ka kommunikatsioon peaks olema igav. Mõtle, kuidas saad oma sõnumiga klienti kõnetada. Üleskutse stiilis “tule meie finantsnõustamisele” ei püüa kellegi pilku. Kui räägid aga loo, millega klient seotust tunneb - “läksin pluusi ostma, aga ostsin kleidi, kingad ja käekoti ning kiirnuudleid, et kuu lõpuni vastu pidada,” siis sellise loo lõpus olev üleskutse tulla finantsnõustamisele tundub palju atraktiivsem. “Sinu toode jääb samaks, sõnum räägib endiselt sinu tootest, kuid sa lood tootele palju rohkem atraktiivsust, mis omakorda tõstab väärtust,“ rääkis Nemura.

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004