Jana Jukina • 26 september 2016

Juhtkiri: lase oma töötajatel oma elu elada

Juhtimise ajakirja septembrinumber  

Pärnu Konverentside septembrikuu algas Palga Päevaga ning osalejad said koduteele ja ka tööellu kaasa mõtte, et aina vähem on oluline rääkida palgast endast.

Muidugi peab palk ise olema õiglane, kuid aina olulisemaks teemaks tõusmas organisatsioonikultuur, juhtimiskvaliteet ja mitte-rahaline motiveerimine. Palk on asi, millega võid saada inimese tööle, aga kedagi ei suuda tööl ainult palgaga kinni hoida. Nooremate põlvkondade tööle tulek toob väärtuste muutumise ja organisatsioonid peavad sellega kohanema, kui tahavad tööl hoida entusiastlikke inimesi.

Koos palganumbriga hakkab hägustuma ka tööajapiir. Kui töö iseloom seda võimaldab, siis kas on üleüldse mõtet lugeda töötunde ja seostada palka tööajaga. Palk peaks olema seotud pigem tulemusega. Inimestele tuleks anda võimalus elada oma elu – kes soovib töö kõrvalt koolis käia, kellel on vaja kodu remontida, kellel on laps tihti haige. Küsida tasuks – kas töö saab tehtud ja vajalikud tulemused ära toodud. Kui vastus on jah, siis ei olegi mõtet inimest kaheksaks tunniks töölaua taha aheldada.

Septembrikuu ajakirjast leiadki palju nõuandeid, kuidas olla efektiivsem, seda muidugi selleks, et töö saaks kiiremini tehtud, tootlikkus oleks suurem ja jääks rohkem aega üle iseenda jaoks. Kirjutame sellest, kuidas vabaneda efektiivsuse paradoksist, kuidas müüa rohkem, kuidas paremini tähelepanu koondada, kuidas vähese ajakuluga koolitajaid valida ja palju muud. Kuu persoon on Hando Sinisalu, sündinud ettevõtja, kes on erinevates äriprojektides osalenud ülikooli esimestest aastatest peale ja kelle rahutu hing vajab pidevalt uut energiat uute projektide näol. Tema lugu on õppetund sellest, kuidas masu andis talle kätte hoopis uued võimalused, ideed ja ka isikliku arengu. See on kindlasti üks mõte, mida endaga sellest ajakirjast kaasa võtta – koduturul ei tasu end liiga mugavalt tunda, sest ajad on muutlikud!

 

Kui tahad teada, mida teevad parimad juhid teisiti ja olla Pärnu Konverentside uudistega pidevalt kursis, siis liitu uudiskirjaga SIIN.

Jaga lugu:
Seotud lood
KONVERENTSID.EE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Mida teevad parimad juhid teisiti?

Pärnu Konverentsid.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenKonverentsid.ee juhtTel: 51 84 004